ŽePZ

ŽENSKI PEVSKI ZBOR DMSZT POMURJA

Kdor rad poje je veselega srca!

Nedvomno ta rek velja za pevke ženskega pevskega zbora (ŽePZ) Društva medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov Pomurja.

Ženski pevski zbor

V zboru se nas je pred 10 leti zbralo 22 pevk, ki imamo rade svoj poklic medicinske sestre in lepo petje. Trenutno nas v zboru poje 19 pevk, ki nas po desetih letih druženja veže drago prijateljstvo. Petje in druženje nam dajeta elan za poklicno in družinsko življenje. Vsestransko nas skozi labirint vsakdana, službenih in družinskih ter drugih obveznosti vse do simpatičnih pevskih dosežkov spretno vodi zborovodkinja in glasbena pedagoginja Anka Suhadolnih. Kot dolgoletna uspešna zborovodkinja otroških in mladinskih zborov tudi nas vedno znova navdušuje z odkrivanjem novim pesmi. Največ prepevamo slovenske ljudske in umetne pesmi različnih vsebin in občutij, lotevamo pa se tudi tuje zborovodske literature. Ljubezen do petja in poklica, lepi trenutki našega druženja in prijateljske vezi so torej razlogi, da pojemo že deseto leto in proslavljamo ta jubilej.

Na vajah pridobljeno znanje rade pokažemo na svojih nastopih, ki jih je v teh 10 letih bilo že mnogo. Za svojo obvezo in čast si štejemo, da nastopamo v zdravstvenih ustanovah in ob strokovnih srečanjih naših poklicnih kolegic in ostalih zdravstvenih sodelavcev. Posebno nas veseli, da stroko zdravstvene nege in poklic medicinske sestre predstavljamo tudi na kulturnem področju, zato zelo rade zapojemo ob raznih kulturnih prireditvah. Skrbno in s posebno odgovornostjo se pripravljamo na občinsko revijo pevskih zborov. Pred leti se nam je uspelo uvrstiti na medobčinsko srečanje pevskih zborov. Tradicionalno smo se vrsto let predstavljale na Srečanju pevskih zborov Občine Beltinci. S posebnim veseljem pripravljamo že tradicionalni božično-novoletni koncert za bolnike in zaposlene v Splošni bolnišnici Murska Sobota. S pesmijo želimo bolnim in zaposlenim prinesti ljubezen in toplino Božiča.

Nastopale smo tudi na Slavnostni akademiji Zveze društev medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov Slovenije ob praznovanju 70. letnice delovanja. Tam so sodelovali tudi stanovski zbori iz Celja, Ljubljane in Kopra.

Nastopali smo na koncertu ob 10. letnici celjske vokalne skupine Cvet, s katerimi še posebej gojimo in ohranjamo prijateljske vezi. Samostojne koncerte smo z veseljem pripravili skupaj z moškim pevskim zborom društva Vinogradnikov Goričko in z moškim pevskim zborom Dokležovje ter s kvartetom iz Martinja. Za letošnje jubilejno leto smo pripravili koncert skupaj z ženskim pevskim zborom Florence iz Ljubljane in z vokalno skupino Cvet iz Celja.

Ob naši 10-letni skupni poti se zahvaljujem vsem, ki ste nam na tej poti pomagali. Iskrena in srčna hvala naši dragi Anki, ki je srce našega zbora in ki nas zna vzpodbujati, nam prisluhniti in vsakič znova navdušiti za lepo pesem in prijetno druženje.


x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih