Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Pomurja je,18. Marca 2014, v Dobrovniku organiziralo  ogled gledališke predstave, gledališča “Nasmeh”, Društva slepih in slabovidnih Ljubljana z naslovom Oh, te nore ženske.

Gledališče je edinstveno v Sloveniji, vse od leta 1996. Združuje slepe in slabovidne gledališke ustvarjalce iz vseh koncev naše dežele. V skupini je okrog 30 igralcev, spremljevalcev in strokovnih delavcev, ki se ob koncih tedna nagnetejo na in pod oder, ter študirajo, se smejejo in ustvarjajo like, predstave.

Mateja Močnik, ki je bila mentorica predstave, je povedala, da bi poleg razvedrila, ki ga dajo gledalcem, radi približali slepe ljudi videčim in podrli ovire, ki jih razdružujejo.

Predstavo Oh, te nore ženske povezujejo tri komično satirične monologe Alda Nicolaja (1920 – 2004), enega najvidnejših italijanskih dramatikov 20. stoletja. Svoje izvrstne igralske veščine so nam včeraj dokazali igralka Ladka Hunjet, Irena Temlin, Anja Hočevar in Luka Pa

Na koncu se je igralski zasedbi zahvalila predsednica DMSBZT Pomurja, Daniela Mörec in jim zaželela še veliko ustvarjalnosti.

                                                                                                                                                                                                                          Daniela Mörec

 

 


x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih