V dvorani Občine Lendava je 12. marca 2014 potekala predstavitev dosedanjega poteka Programa Svit – državnega programa presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki na nacionalni in regijski ravni.  Dogodek je organiziral Nacionalni inštitut za javno  zdravje, ki je nosilec Programa Svit, skupaj z občino Lendava.

 Jožica Maučec Zakotnik, dr. med. spec.,  vodja  Programa Svit, je predstavila podrobnosti o ugotovitvah v prvem presejalnem krogu Svita.

 Diplomirana medicinska sestra Ema Mesarič, sodelavka Območne enote NIJZ Murska Sobota, je predstavila pomembno vlogo, ki jo imajo pri spodbujanju k udeležbi v Svitu medicinske sestre.  »Marsikaj smo že dosegli. V teh letih, kar teče Program Svit, se je miselnost že zelo spremenila.  Vsekakor si bomo skupaj z nevladnimi organizacijami, župani, prepoznavnimi osebnostmi, ki jim ljudje zaupajo, seveda pa predvsem zdravniki in zdravstvenimi delavci, še bolj prizadevali, da bi ljudje v Pomurju prepoznali v Svitu dobrobit, ki jo ta program prinaša.«

Na dogodku so pomurski župani in nekatere nevladne organizacije podpisale Listino o podpori Programa Svit. K  promociji in podpori je pristopilo tudi naše Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Pomurja. Listino o podpori Programa Svit je podpisala predsednica  društva Danijela Morec. http://www.program-svit.si/sl/medijski-koticek/reportaze

 


x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih