Splošna bolnišnica Murska Sobota , Kirurški oddelek

Vljudno vas vabimo na strokovni seminar:

KAKOVOSTNA IN SPECIFIČNA OBRAVNAVA ORTOPEDSKEGA BOLNIKA V ZDRAVSTVENI NEGI,

ki bo v Kulturni dvorani Beltinci, v soboto 19. novembra 2011

Program strokovnega srečanja

08.30 – 09.00 Registracija udeležencev
09.00 – 09.15 Uvodni pozdrav
09.15 – 09.45 Spinalna stenoza ledvene hrbtenice, Slavko Kramberger, dr.med.spec.ortoped.
10.05 – 10.35 Vloga operacijske medicinske sestre pri herniji disci, Suzana Kramberger, dipl.m.s.
10.35 – 10.55 Vloga operacijske medicinske sestre pri totalni protezi kolka, Simona Sečko, dipl.m.s.

Razprava
10.00 – 11. 30 Odmor
11.30 – 12.00 Operativno zdravljenje artroze kolena, Marko Hanc, dr.med.specializant ortoped.
12.00 – 12.20 Vloga operacijske medicinske sestre pri totalni protezi kolena, Nina Pušenjak, dipl.m.s.
12.20 – 12.40 ZN bolnika pred in po artroplastiki kolka in  kolena ter operaciji hrbtenice, Mateja Barbarič, dipl.m.s.;Simona Farkaš, dipl.m.s.
12.40 – 13.00 ZN ortopedskega bolnika po operativnem posegu v enoti intenzivne terapije, Martina Novak, dipl.m.s.;Anita Cigut, ZT.
13.00 – 13.20 Avtotransfuzija in pasivna avtotransfuzija pri otropedskih bolnikih, Aleksandra Nagy, dipl.m.s.
13.20 – 13.25 Razprava
13.25 – 14.00 Odmor za kosilo
14.00 – 14.20 Vloga medicinske sestre pri lajšanju pooperativne bolečine, Andrej Horvat, ZT.
14.20 – 14.40 Vloga in pomen fizioterapevta pri obravnavi ortopedskega bolnika, Ema  Košnik, viš. fizioterapevt
14.40 – 15.00 Razprava in zaključek

Seminar je ovrednoten pri Zbornici Zvezi zdravstvene in babiške nege Slovenije z 6 LT  za pasivne udeležence in z 9 LT za aktivne udeležence

Prosim, da se za udeležbo zaradi organizacije dela prijavite po elektronski prijavnici do 10. 11. 2011. Za morebitne informacije pokličite Članico IOja in vodjo Zn na KRg oddelku Marijo Zrim,  tajnico Jasni Meško tel. 512 35 21 Interni oddelek II. nad., Dragici Jošar ZDMS tel. 031 354 123.

Obvezna je pisna prijava na prijavnico Društva MSBZT Pomurja, ki jo dobite na spletni strani društva: drustvo-mszt-pomurja.si z vsemi izpolnjenimi podatki, ki jih bomo potrebovali za vodenje in posredovanje za pridobitev licenčnih točk. Pripisati morate številko registra, odločbe za licenco in članske izkaznice. Brez tega ne moremo posredovati naprej seznama za licenčne točke, ki bo direktno preko čipa z vašo kartico ob registraciji posredovano na Zbornici Zvezo zdravstvene in babiške nege Slovenije. Obvezno je, da boste imeli s seboj novo člansko izkaznico.

Obvezno se zaradi organizacije dela in evidenc prijavite  prosim na e – pošto milka.kavas@gmail.com. Pri pošiljanju zadeva označite priimek in ime  ter zavod( naprimer Dragica Jošar ZDMS). Če pošiljate več prijav pa posebej v sporočilo navedite priimek in ime prijavljenih.

Prispevka za člane DMSBZT Pomurja ni, ostali člani drugih društev plačajo prispevek 60 EURov, za nečlane je prispevek 120 EUR.

Marija Zrim,
Vodja ZN KRG dejavnosti, članica IO